perjantai 2. heinäkuuta 2010

Party everyday


Oliskohan pitänyt jo alkuviikosta kirjotella jotain treeneistä, kun tää muisti on mitä on. No, käytiin koirien kanssa maanantaina ja tiistaina agittamassa kentällä omatoimisesti. Maanantaina Sindin kanssa otettiin suht helppoa pätkää, takaakiertoja ja irtoamisia lähinnä. Ei mitään erityistä ongelmaa, meni aankin ilman ongelmia. Aadan kanssa otettiin hyppy-putki-hyppy-hyppy sarjaa niin, että viimeiset hypyt oli avokulmassa, meni yllättävän pienellä kaarella, tosiaan ollaan treenattu vain sankolla muutaman kerran. Tutustuttiin myös renkaaseen, ei yrittänytkään välistä, tosi hyvä.
Tiistaina rakennettiin Sindille ihan kiva joku vajaa 20 esteen rata, pääasiassa piti pitää koira hallussa vaan kokoajan, lähes joka esteeltä pystyi valitsemaan väärin. Piti olla vaan tarkkana vartalon kanssa, ettei vahingossakaan anna vääriä ohjeita. Tääkin meni yllättävän hyvin, kepeistä meni ensimmäisestä välistä vaan läpi, kun en älynnyt valssata ennen. Kontakteilla jäi taas taivastelemaan, tai no puomilla ja aalla, keinunhan se menee oikeasti kovaa. Palkkailin sitten alhaalla ja tuli reippaasti.
Aadan kanssa erilaisia hyppy-putkiyhdistelmiä ja kasia hypyllä. Nopeaoppinen likka kyllä on, kolmas kerta kun käytiin treenaamassa kunnolla ja nyt jo menee noin hyvin! Pituutta vähän aloteltiin, eka otti vauhtia itse esteestä, mutta kun palkkaa ei herunutkaan niin hyppäsi sitten kunnolla.

Keskiviikkona sitten suunnattiin kohti Kerimäkeä mätsäriin taas pitkästä aikaa. Tuomarina Anuriikka Poutala, kennel Hertta-Ässän. Sindi ja Aada pääsivätkin sitten pyörähtämään molemmat pari kertaa kehässä, kun selvittiin ilmoittautumisesta. Sisko ja Aada kiilasivat hyvällä suorituksella ensimmäisiksi, Aada oli älyttömän upeesti! Veli ja Sindi sijoittuivat sitten neljänneksi, hyvin siis meni molemmilla :). Vein Aadan yhdistettyyn FCI 3, 4 ja 9-kehään ja ilmeisesti melko pitkä ilta oli tehnyt tehtävänsä ja tuntui, että Aadaa kiinnosti kaikki muu paitsi esiintyminen, pelkäs jopa tuomaria vähän, tähän pitää kyllä tulla muutos. Selkä köyryssä seisoi, kun ei oikein huvittanut, mutta liikkui hyvin. Sisko handlasi sitten Sindin, joka esiintyi ihan edukseen mielestäni. Aadan sijoitus oli sitten lopulta kolmas, Sindi ei pärjännyt.

Eikä tää tähän päättynyt, torstaina matkattiin vielä Parikkalaan mölliagiin. Sindillä kaks starttia, ykkösluokassa ja 2-3luokan tasoisissa. Ykkösluokan rata oli helppo, ainut kohta, mikä mietitytti oli putkesta vienti aalle. Aa oli aika tarkasti mutkaputken takana, jonka päät osoittivat täysin vastakkaiseen suuntaan aahan nähden. Sindi ei kuitenkaan yhtään edes epäröinyt, reippaasti vaan juoksi aalle. Vähän alastulolla vilkas tuomaria vauhtia hidastaen, mut ei jäänyt taivastelemaan. Hieman hitaat kepit, hyvä aloitus joka tapauksessa. Sain vietyä kunnialla toiseksi viimeiselle esteelle, pussille. Yllättäen Sindi kieltäytyi sitten kokonaan menemästä sinne ja kolme kieltoahan siitä tuli eli hylky. Tuli läpi sitten, kun kangas nostettiin ylös ja päästiin maaliin.
Toinen rata oli sitten aika mielenkiintoinen, alku oli aika peruskauraa, looginen. Aan jälkeen oli sit pimeitä kulmia putkeen ja muuta, esim. vapaavalintainen putken pää, mitä ei nykyisin paljoa näekään. Tällä radalla Sindin vauhti ei ollut vauhti niin hyvä ja kontakteilla turhaa varmistelua, muuten tosi hyvä taas. Mut se pussi... Ei mennyt taaskaan ja hylkyhän se siitä taas saatiin, pitää nyt tosissaan ottaa pussi treenattavaks!
Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä, että käytiin, nyt tietää missä Sindi melko varmasti onnistuu ja mikä kaipaa vielä treeniä. Luotan nyt aahankin, ehkä se menee kisoissakin sen ilman muttia.

Ei kommentteja: