lauantai 12. helmikuuta 2011

Selvästi hyvä päivä



Torstain treenit piti poikkeuksellisesti Päivi, yllättävän paljon saa uusia näkökulmia ja ajatuksia, kun ei ole aina se sama koutsi! Jees, rata oli kutakuinkin yllä olevan näköinen, etäisyydet vähän saattaa heittää, profiili siitä kuitenkin ehkä hahmottuu.

Jätin Aadan suht vinoon ensimmäisen hypyn taakse ja valssasin kakkosen jälkeen, mutta olin jo siinä vaiheessa auttamattomasti myöhässä ja en tietenkään saanut enää koiraa käännettyä kolmoselle. Uusintayrityksellä ehdin jo näyttää seuraavankin esteen ja päästiin putkeen ihan onnistuneesti, likka ei vilkaissutkaan viereistä hyppyä, joka siinä houkutteli. Miun oli tarkoitus kääntää Aada putkesta vasemmalla kädellä puomille, mutta kerta toisensa jälkeen se pyörähti vastapäivään. Pitäis vaan oppia muistamaan, että tää koira on Aada ja sitä pitää oikeasti ohjata, eli irrottaa se käsi kunnolla kyljestä ja selkeästi näyttää mihin ollaan menossa! Puomin kontaktilla vähän sikaili, otettiin useamman kerran uudestaan ennen kuin sain sen jäämään nätisti siihen. Tällä kertaa Aada sai päähänsä haistella jatkuvasti maata, yritin pitää sen mielenkiinnon nameissa, heikoin tuloksin. Nää kontaktit on ikuisuusprojekti, joka ikinen kerta tuo keksii jonkun uuden oheistoiminnon. Kepeissä oli kaikki verkot taas, noin 20cm maasta nostettuina, haetaan nyt kunnolla sitä varmuutta niihin. Putkeen irtosi hyvin ja persjätön kautta jatkettiin aalle, jonka kontakti taas oli mallikelpoinen. Hypylle vein sen oikealla kädellä ja käännyin jo hyvissä ajoin seuraavalle hypylle, joka siis oli okseri, mitä ei kuvasta huomaa.
Tässä välissä stoppasin ja otettiin keinu avustajan kanssa, ettei päässyt rämähtämään liikaa ja säikäyttämään Aadaa. Pari kertaa se ponkaisi pois kesken kaiken, mistä murahdin ja otettiin uudelleen. Muuten Aada meni tosi näpsäkästi kontaktialueelle odottamaan laskeutumista, jonka jälkeen se suunnisti alustalle ihan tietoisena siitä, mitä pitää tehdä. Seuraavalla hypyllä koitin saksalaista, eikä siinä mitään elämää suurempia ongelmia ilmennytkään. Aadahan tosiaan kesällä taisi pari kertaa pentuna treenata tätä, ei sen enempää. Vähän kaarros miun takana venyi, muttei kuitenkaan erityisen pahasti. Viimeiset kaksi hyppyä olivat sitten ihan peruskauraa.
Toisella kierroksella otin vielä pari kertaa alun uudestaan ja tällä kertaa Aada kääntyikin puomille putkesta paljon paremmin, jeps.



Sindi muuten päätti alkaa juoksemaan, edellisistä onkin vierähtänyt jo tovi. Se ei edes vuoda erityisemmin, kaksi tippaa taisin lattialta tänään pyyhkiä.

Ei kommentteja: