lauantai 6. maaliskuuta 2010

Tokotustus

Äsken treenattiin koirien kanssa pikkasen. Taitavia otuksia molemmat :)).
Sindin kanssa käytiin läpi vähän noita alo:n liikkeitä, että mitä pitää vielä treenata. Kun sisällä otin treeniliivin niin Sindihän sekosi täysin. Tuo elikko ilmeisesti oli odottanut jotain treeniä.
Seuraaminen taluttimetta meni ihan yllättävän hyvin. Kauheella innolla ja vauhdilla teki, vau! Aika pienellä alueella tehtiin, siksi paljon käännöksiä. Muutamassa käännöksessä oikealle Sindi vähän valui, mut parani loppua kohden kun malttoi keskittyä. Vasemmalle ja täyskäännökset sujuivat älyttömän hyvin, kyl se ainakii jotai osaa. Juoksuosuudella pari laukka-askelta otti innostuksissaan, malttoi kuitenkin nätisti ravata vieressä sitten hyvällä kontaktilla.
Liikkeestä maahanmeno toimi miun mielestä tosi hyvin, hyvä seuruu, nopee maahanmeno ja nätti perusasento, voiko muuta enää toivoa? Vire tässäkin kohdallaan, itse asiassa kyseisen liikkeen kanssa ei koskaan ole ollut ongelmia.
Liikkeestä seisominen tuotti aluks hieman ongelmia. Sindi tarjos pari ensimmäistä kertaa maahanmenoa. En erityisemmin huomioinut, sanoin vain jotain hupsis, tuuppas tänne ja otettiin uudestaan. Näytti kuitenkin siltä, ettei tuo millään tajunnut mitä se odo nyt tarkottaa, niin otin kerran niin, että käännyin saman tien koiran eteen ja sanoin käskyn -> palkka. Seuraavalla kerralla jäi hyvin seisomaan, eli ei nyt onneks ihan kokonaan ollut unohtunu.
Luoksetulo oli kans miusta erinomainen. Hyvällä vauhdilla tuli luokse siistiin perusasentoon, vaikka ohi meni just auto, joka joskus olis Sindiä häirinny. Perään vielä pikkupätkä seuraamista ja siitä sitten palkka ja kunnon leikit.
Listasin tähän vielä sit asioita, mihin pitäs nyt erityisesti kiinnittää huomiota Sindin kanssa:

  • Seuraamisessa käännökset, varsinkin oikealle
  • Juoksuvauhti, jotta koira ei vahingossakaan pääse laukkaamaan
  • Katse itellä eteenpäin, pitäs vaan lu0ttaa et koira tulee kyllä perässä
  • Tarpeeks tiukka ja selkeä käskytys, ei mitään muminaa!
  • Liikkeiden välissä ei hetkiä, jolloin ei leikitä tai tehdä -> Sindin vire laskee varmaan puolella

Aadan kanssa otettiin sisällä sitten pientä treeniä ennen ja jälkeen Sindin. Perusasentoa, joka menee yllättävän hyvin. Aada tulee hyvällä vauhdilla ja aivan oikeaan paikkaan. Pomppiminenkin on vähentynyt huomattavasti, nyt kun ei ole tarvinnut ohjata sitä enää oikeaan paikkaan ja namit voi pysyä taskussa palkkaukseen asti. Vois alottaa seuraamisen opettelun pikkuhiljaa. Jos vaan uskallettas. No ei, pitää nyt kattoo :D. Maahanmenoa otettiin myös, Aadalla oli niin paljon virtaa ja intoa, että ei millään olis malttanut kestää paikallaan, joten käsimerkkiä käytin apuna ja sitten toimi paremmin. Toistoja ehkä kymmenen ja lopussa ei tarvinnut enää kun vähän näyttää kädellä alaspäin, kyllä myö joskus päästään kisoihin yms :D.

Kaiken kaikkiaan tosi kiva oli treenata taas pitkästä aikaa, ehkä nyt saisin otettuu itteeni niskasta kiinni ja harjoteltas joka päivä + muistasin kirjottaa treenit aina ylös tänne...

Ei kommentteja: